INTRO


Hei på Dere !!

Denne bloggen er et resultat av at jeg gikk avgårde å ødela ryggen min såpass at jeg ble sengeliggende.

Siden mitt yrkesaktive liv startet som trettenåring så kan jeg vel melde om at denne tilværelsen gjør at jeg må finne på noe for ikke å gå på veggen.

Derfor lager jeg denne for at jeg skal ha noe å gjøre og for at Dere skal få gode oppskrifter og innspirasjon.

Jeg kan vel si med en gang at jeg er ikke så flink til å forklare meg skriftlig så du trenger muligens litt basiske matlagingskunskaper, men ikke la deg skremme for det. Alle kan lage mat hvis de vil.

Her skal jeg dele mine erfaringer, historie og ikke minst mine oppskrifter som stammer fra lokale etablissemang i hele europa.

Jeg er utdannet kokk og har jobba på hovedsakelig restauranter i hele Europa men har også vært innom hotellkjøkken og storkjøkken (inst)

Har Dere noen spørsmål eller trenger oppskrifter så er det bare å spøre skal jeg gjøre mit beste for å svare Dere.

Alle oppskrifter er ommregnet til Norske forhold og bassert på råverer som du kan finne i din lokale matbutikk.

Jeg er av den oppfattning at i god mat skal det brukes fett, altså i disse oppskriftene er det meierismør, seterrømme og kremfløte.

Håper dette blir så morro som alle bloggere skryter av så får Dere ha god lesning.



Søk etter oppskrifter

fredag 7. oktober 2011

Shepherd's Pie


Gjeter Pai.

1 kg lammekjøtt
500 gr poteter
50 gram cheddar ost
1 stor løk
2 stk gulerot
2 stilker seleri,
1 selerirot
0,5 dl oksebuljong
150 gr meierismør
1 dl melk
1 ss olje
1 liten purreløk
2 eggeplommer.

1. kjøttet skjæres i lapskaus terninger og brunes i panna. la helst fettet sitte på kjøttet.
2.grønnsakene skjæres i lapskaus terninger og brunes i panna
3.Ha det hele i en kjele og ha i kraft, kok mørt.
4. Jevn med en blanding av mel og vann, ( husmor jevning ) den skal bli ganske tjukk.
5. Ha det hele i en ildfast form, la formen være så stor at du har ca 3 cm opp til kanten.
6. lag potetmos av poteter, selerirot, eggeplomme,  melk, smør, salt og pepper.
7. Sprøyt eller smør stappa over som et lokk.
8. Strø på osten.
9. stek i ovnen 220 grader i en halv time ca. følg med slik at potetene ikke blir brent.

God Middag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar