Deigen på denne kan med stor fordel også brukes som pizza bunn.
Oppskriften stammer fra Italia.
DEIG:
425 g hvetemel
250 g vann
1 pose tørrgjær
1 1/2 ts salt
2 ss olivenolje
litt oregano
FYLL :
Fyllet er jo egentlig helt opp til deg.
men her er et forslag.
Jeg bruker da :
Coop pizza topping ferdig på glass.
revet mozarella
vanlig pizzaost
parmezan
pepperoni
smårettskinke eller bogskinke.
mengden er jo også opp til deg men jeg vil på det sterkeste anbefale og bruke flere typer ost i samme calzone dette gjør at den blir saftig og med mye smak.
1. elt sammen deigen i mixer og la den gå en stund slik at den er godt blandet.
2. sett til heving i 45 min under klede.
3. ta den ut av bollen og del i 6 deig emner, legges på et brett og heves ytterligere i 15 min.
4. kjevle ut deigemnene slik at de blir ovale.
5. legg på ønsket mengde saus
6. legg på ost,skinke og pepperoni ( eller eget fyll )
7. brett sammen endene slik at det danner en halvmåne.
8. knip sammen kantene godt slik at det blir helt tett.
9. klipp to flenger på toppen ( det høyeste punktet )
10. stekes ved 250 grader 8-10 min til den får en gylden farge.
Jeg steker denne på pizza stein i ovnen og husk da at stenen skal legges i ovnen når du setter den på til oppvarming ..
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar