INTRO


Hei på Dere !!

Denne bloggen er et resultat av at jeg gikk avgårde å ødela ryggen min såpass at jeg ble sengeliggende.

Siden mitt yrkesaktive liv startet som trettenåring så kan jeg vel melde om at denne tilværelsen gjør at jeg må finne på noe for ikke å gå på veggen.

Derfor lager jeg denne for at jeg skal ha noe å gjøre og for at Dere skal få gode oppskrifter og innspirasjon.

Jeg kan vel si med en gang at jeg er ikke så flink til å forklare meg skriftlig så du trenger muligens litt basiske matlagingskunskaper, men ikke la deg skremme for det. Alle kan lage mat hvis de vil.

Her skal jeg dele mine erfaringer, historie og ikke minst mine oppskrifter som stammer fra lokale etablissemang i hele europa.

Jeg er utdannet kokk og har jobba på hovedsakelig restauranter i hele Europa men har også vært innom hotellkjøkken og storkjøkken (inst)

Har Dere noen spørsmål eller trenger oppskrifter så er det bare å spøre skal jeg gjøre mit beste for å svare Dere.

Alle oppskrifter er ommregnet til Norske forhold og bassert på råverer som du kan finne i din lokale matbutikk.

Jeg er av den oppfattning at i god mat skal det brukes fett, altså i disse oppskriftene er det meierismør, seterrømme og kremfløte.

Håper dette blir så morro som alle bloggere skryter av så får Dere ha god lesning.



Søk etter oppskrifter

fredag 7. oktober 2011

Høy Gulrotkake

Denne kaken passer bra til selskap.

Jeg har også brukt denne som bryllupskake, da overtrukket med hvit fondant.

Fondant er en sukkermasse som brukes istedenfor marsipan.
Den består i hovedsak av marshmallows og melis.

Bunnen :

4 egg
3 dl sukker
3 dl mel
2 ts kanel
2 ts bakepulver
1,5 dl soyaolje
3 dl revet gulrot
1/2 ts salt

1. Bland egg og sukker til eggedosis.
2. Tilsett det tørre.
3. Ha i olje og gulrot

Stekes på 175 grader i 60 min.
Stekes på rist midt i ovnen.
Bruk 23 cm springform.

Kremen :

900 g coop naturell kremost
6 dl melis
sitronsaft
250 g meierismør ( rom temp)

1. mix ost og melis i mixer, kjør luftig.
2. ha i rom temperert smør og sitron.


1. Del opp kaken i tre lag.
2. Ha i kremen husk å ha nok til utsiden.
3. Smør på et tynt lag krem rundt hele kaken og på toppen.
4. Set hele greia i fryseren i 30 min. til kremen er stiv.
5. Ta den ut og ha på resten av kremen, nå har du et hardt underlag og du slipper å få smuler i kremen.
6. Nå kan du lage struktur i kremen med en strukturspade eller kniv.
7. Kan også sprøyte kremen på med pose og tyll.
8. Kan også ha på hakkede nøtter eller sjokolade på siden om du vil.
    bare fantasien som stopper deg !

God fornøyelse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar