Denne kaken passer bra til selskap.
Jeg har også brukt denne som bryllupskake, da overtrukket med hvit fondant.
Fondant er en sukkermasse som brukes istedenfor marsipan.
Den består i hovedsak av marshmallows og melis.
Bunnen :
4 egg
3 dl sukker
3 dl mel
2 ts kanel
2 ts bakepulver
1,5 dl soyaolje
3 dl revet gulrot
1/2 ts salt
1. Bland egg og sukker til eggedosis.
2. Tilsett det tørre.
3. Ha i olje og gulrot
Stekes på 175 grader i 60 min.
Stekes på rist midt i ovnen.
Bruk 23 cm springform.
Kremen :
900 g coop naturell kremost
6 dl melis
sitronsaft
250 g meierismør ( rom temp)
1. mix ost og melis i mixer, kjør luftig.
2. ha i rom temperert smør og sitron.
1. Del opp kaken i tre lag.
2. Ha i kremen husk å ha nok til utsiden.
3. Smør på et tynt lag krem rundt hele kaken og på toppen.
4. Set hele greia i fryseren i 30 min. til kremen er stiv.
5. Ta den ut og ha på resten av kremen, nå har du et hardt underlag og du slipper å få smuler i kremen.
6. Nå kan du lage struktur i kremen med en strukturspade eller kniv.
7. Kan også sprøyte kremen på med pose og tyll.
8. Kan også ha på hakkede nøtter eller sjokolade på siden om du vil.
bare fantasien som stopper deg !
God fornøyelse.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar