INTRO


Hei på Dere !!

Denne bloggen er et resultat av at jeg gikk avgårde å ødela ryggen min såpass at jeg ble sengeliggende.

Siden mitt yrkesaktive liv startet som trettenåring så kan jeg vel melde om at denne tilværelsen gjør at jeg må finne på noe for ikke å gå på veggen.

Derfor lager jeg denne for at jeg skal ha noe å gjøre og for at Dere skal få gode oppskrifter og innspirasjon.

Jeg kan vel si med en gang at jeg er ikke så flink til å forklare meg skriftlig så du trenger muligens litt basiske matlagingskunskaper, men ikke la deg skremme for det. Alle kan lage mat hvis de vil.

Her skal jeg dele mine erfaringer, historie og ikke minst mine oppskrifter som stammer fra lokale etablissemang i hele europa.

Jeg er utdannet kokk og har jobba på hovedsakelig restauranter i hele Europa men har også vært innom hotellkjøkken og storkjøkken (inst)

Har Dere noen spørsmål eller trenger oppskrifter så er det bare å spøre skal jeg gjøre mit beste for å svare Dere.

Alle oppskrifter er ommregnet til Norske forhold og bassert på råverer som du kan finne i din lokale matbutikk.

Jeg er av den oppfattning at i god mat skal det brukes fett, altså i disse oppskriftene er det meierismør, seterrømme og kremfløte.

Håper dette blir så morro som alle bloggere skryter av så får Dere ha god lesning.



Søk etter oppskrifter

tirsdag 11. oktober 2011

Kylling Gong Bao ( Gong bao gai )


Dette er min favoritt kinesiske rett.
Den er full av smak og spicy.

Dette må du bare prøve.

2 store kyllingbryst
3 ss peanøtter
6-12 tørkede chilli
3 ss olje
5 skiver fersk ingefær
2 fedd hvitløk
1 vårløk

Marinade :

2 ss mayzenna
4 ts lys soya
2 ss risvin ( hvitvin går bra)
2 ts olje

Saus :

3 ss mørk soya
3 ss lys soya
3 ts sukker
1 ts balsamico eddik
6 ss vann
2 ts mayzenna

- Skjær kyllingen i tynne skiver eller strimler
- Mariner i 30 min
- Brun kyllingen i en varm wok eller stekepanne
- Kutt vårløk i tynne skiver
- Kutt hvitløk i tynne skiver på langs
- Kutt ingefær i tynne strimler
- Varm opp wokken på nytt
- sprøstek ingefær og hvitløk
- Ha i chilli etter ønske. Jeg bruker 1 med frø og 6 uten.
- Varm opp til du kjenner det lukter hott. Tro meg du skjønner hva jeg mener.
- Ha den brunede kyllingen tilbake i wokken
- Hell på sausen, husk å røre i sausen før du heller slik at mayzennaen ikke ligger igjen på bunnen.
- Kok retten til den er "stikky"
- Hvis du ønsker å ha i litt grønnsaker kan du gjøre det nå.

Server med Jasminris og strø på litt nøtter og sesamfrø på toppen.
Knall godt !!!!

Alternativet er å bruke svinekjøtt eller det kjøttet du måtte ønske.
Vegetar mulighet er å erstatte kjøtt med portebello sopp og aubergin eller squash.

1 kommentar:

  1. Dette var snadder.

    Fortsett meg gode oppskrifter

    SvarSlett