Dette er min favoritt kinesiske rett.
Den er full av smak og spicy.
Dette må du bare prøve.
2 store kyllingbryst
3 ss peanøtter
6-12 tørkede chilli
3 ss olje
5 skiver fersk ingefær
2 fedd hvitløk
1 vårløk
Marinade :
2 ss mayzenna
4 ts lys soya
2 ss risvin ( hvitvin går bra)
2 ts olje
Saus :
3 ss mørk soya
3 ss lys soya
3 ts sukker
1 ts balsamico eddik
6 ss vann
2 ts mayzenna
- Skjær kyllingen i tynne skiver eller strimler
- Mariner i 30 min
- Brun kyllingen i en varm wok eller stekepanne
- Kutt vårløk i tynne skiver
- Kutt hvitløk i tynne skiver på langs
- Kutt ingefær i tynne strimler
- Varm opp wokken på nytt
- sprøstek ingefær og hvitløk
- Ha i chilli etter ønske. Jeg bruker 1 med frø og 6 uten.
- Varm opp til du kjenner det lukter hott. Tro meg du skjønner hva jeg mener.
- Ha den brunede kyllingen tilbake i wokken
- Hell på sausen, husk å røre i sausen før du heller slik at mayzennaen ikke ligger igjen på bunnen.
- Kok retten til den er "stikky"
- Hvis du ønsker å ha i litt grønnsaker kan du gjøre det nå.
Server med Jasminris og strø på litt nøtter og sesamfrø på toppen.
Knall godt !!!!
Alternativet er å bruke svinekjøtt eller det kjøttet du måtte ønske.
Vegetar mulighet er å erstatte kjøtt med portebello sopp og aubergin eller squash.
Dette var snadder.
SvarSlettFortsett meg gode oppskrifter