INTRO


Hei på Dere !!

Denne bloggen er et resultat av at jeg gikk avgårde å ødela ryggen min såpass at jeg ble sengeliggende.

Siden mitt yrkesaktive liv startet som trettenåring så kan jeg vel melde om at denne tilværelsen gjør at jeg må finne på noe for ikke å gå på veggen.

Derfor lager jeg denne for at jeg skal ha noe å gjøre og for at Dere skal få gode oppskrifter og innspirasjon.

Jeg kan vel si med en gang at jeg er ikke så flink til å forklare meg skriftlig så du trenger muligens litt basiske matlagingskunskaper, men ikke la deg skremme for det. Alle kan lage mat hvis de vil.

Her skal jeg dele mine erfaringer, historie og ikke minst mine oppskrifter som stammer fra lokale etablissemang i hele europa.

Jeg er utdannet kokk og har jobba på hovedsakelig restauranter i hele Europa men har også vært innom hotellkjøkken og storkjøkken (inst)

Har Dere noen spørsmål eller trenger oppskrifter så er det bare å spøre skal jeg gjøre mit beste for å svare Dere.

Alle oppskrifter er ommregnet til Norske forhold og bassert på råverer som du kan finne i din lokale matbutikk.

Jeg er av den oppfattning at i god mat skal det brukes fett, altså i disse oppskriftene er det meierismør, seterrømme og kremfløte.

Håper dette blir så morro som alle bloggere skryter av så får Dere ha god lesning.



Søk etter oppskrifter

fredag 21. oktober 2011

General Tsao's Chicken ( Zuo Zongtang Gai)

Ny kinesisk rett tilpasset Norske forhold.
Det samme her som i andre retter fra Kina, bruk den mengden chilli du ønsker.
Varier styrke ved å ta ut frø eller la de være i. Helt opp til deg.
Denne retten serveres egentlig bare med løk men du kan jo ha i wok grønnsaker eller ferske grønnsaker hvis du vil men det er helt opp til deg

Dette er til 4 pers.

Marinade og tilbehør:

          1,3 kg renskåret kyllinkjøtt 
  • 0,6 dl mørk soya saus 
  • 1 ts hvit pepper
  • 1 egg
  • 2,5 dl mayzenna 
  • Olje til steking
  • 3 dl løk i båter 
  • 6-15 tørket chilli
  • Sauce :
  • 1,2 dl mayzenna blandet med 0,6 dl vann
  • 1 1/2 ts hvitløk i skiver
  • 1 1/2 ts fersk ingefær i tynne strimler
  • 1,5 dl sukker 
  • 1,2 dl soya saus 
  • 0,6 dl hvitvinseddik
  • 0,6 dl hvitvin
  • 3,5 dl kyllingkraft ( varm )
  • 1 ts Glutamat ( valgfritt )

Fremgangsmåte :
  1. Bland alle saus ingrediensene bortsett fra hvitløk, ingefær og chilli ,rør til sukkeret er oppløst, sett i kjøleskap til du trenger den. 
  2. I en bolle blander du kylling i strimler/skiver, soyas sausen, hvit pepper, egg, og mayzenna bland det sammen for hånd til kyllingen er godt dekket av marinaden bruk olje for å få det mere smidig.
  3. Stekes i olje på ca 180 grader til det er crispy. stek litt og litt av gangen slik at du slipper at det blir vassent.legg det så på papir.
  4. Varm opp wokken med lit olje i, ha i ingefær, hvitløk, løk og la det frese en stund før du har i chilli..
  5. Hell i sausen og grønnsaker om du vil og kok til det blir tykt, ha i kyllingen rør om et par ganger og server med nøtter og sesamfrø og selvfølgelig ris.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar