Ny kinesisk rett tilpasset Norske forhold.
Det samme her som i andre retter fra Kina, bruk den mengden chilli du ønsker.
Varier styrke ved å ta ut frø eller la de være i. Helt opp til deg.
Denne retten serveres egentlig bare med løk men du kan jo ha i wok grønnsaker eller ferske grønnsaker hvis du vil men det er helt opp til deg
Dette er til 4 pers.
Marinade og tilbehør:
1,3 kg renskåret kyllinkjøtt
- 0,6 dl mørk soya saus
- 1 ts hvit pepper
- 1 egg
- 2,5 dl mayzenna
- Olje til steking
- 3 dl løk i båter
- 6-15 tørket chilli
- Sauce :
- 1,2 dl mayzenna blandet med 0,6 dl vann
- 1 1/2 ts hvitløk i skiver
- 1 1/2 ts fersk ingefær i tynne strimler
- 1,5 dl sukker
- 1,2 dl soya saus
- 0,6 dl hvitvinseddik
- 0,6 dl hvitvin
- 3,5 dl kyllingkraft ( varm )
- 1 ts Glutamat ( valgfritt )
Fremgangsmåte :
- Bland alle saus ingrediensene bortsett fra hvitløk, ingefær og chilli ,rør til sukkeret er oppløst, sett i kjøleskap til du trenger den.
- I en bolle blander du kylling i strimler/skiver, soyas sausen, hvit pepper, egg, og mayzenna bland det sammen for hånd til kyllingen er godt dekket av marinaden bruk olje for å få det mere smidig.
- Stekes i olje på ca 180 grader til det er crispy. stek litt og litt av gangen slik at du slipper at det blir vassent.legg det så på papir.
- Varm opp wokken med lit olje i, ha i ingefær, hvitløk, løk og la det frese en stund før du har i chilli..
- Hell i sausen og grønnsaker om du vil og kok til det blir tykt, ha i kyllingen rør om et par ganger og server med nøtter og sesamfrø og selvfølgelig ris.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar